Kadetinjam zmaga, mladinkam opomin

Celje-Krim_kadetinje_016_240416_UrosPihnerKadetinje in mladinke so pred prvomajskim počitkom kot zadnje stopile na parket. V Celju so v dveh končnicah dosegle zmago in poraz, ki mladinkam ni odnesel vodilnega mesta na lestvici. Starejše deklice bodo 4. maja prekinile premor in odprle pester majski ritem.

Kadetinje so proti domačinkam skozi celotno tekmo bile izenačen boj, v katerem si nobena ekipa ni priborila zavidljive prednosti. V 55. minuti sta si ekipi delili 27 zadetkov, nato pa so Krimovke prestavile v prestavo višje in ob koncu slavile z rezultatom 29:32. Maja Krese je dosegla 13 zadetkov, Tija Gomilar Zickero šest. Jelena Gavrilovič je začela in končala zadnjo serijo zadetkov in skupaj zbrala štiri zadetke. Po dva so dosegle Marija Andonova, Maša Semrajc, Neža Dežman in Laura Cerovak. Ana Jeras je z zadetkom v 56. minuti tlakovala zmago naših deklet.

ŽRK CELJE CELJSKE MESNINE – RK KRIM MERCATOR 29:32 (17:17)
RK Krim Mercator: Jeras 1, Krese 13, Andonova 2, Semrajc, Gomilar Zickero 6, Dežman 2, Kocjančič, Kolenc, Cerovak 2, Gjerek, Gavrilovič J. 4, Panđa, Perše, Ambrož, Gavrilovič N.

Za kadetinjami so na celjski parket stopile še mladinke. Po prvem polčasu jim je odlično kazalo, saj so vodile že z 10:16, v drugem pa so popustile in Celjankam prepustile zmago. V zadnjih trenutkih so se sicer približale na le zadetek zaostanka, a za kaj več je zmanjkalo časa. 26:25 je rezultat, ki jim ni odnesel vodilnega mesta na lestvici, a je vseeno pokazatelj, da bo treba na zadnjih dveh tekmah najti še zadnji atom energije.

ŽRK CELJE CELJSKE MESNINE – RK KRIM MERCATOR 26:25 (10:16)
RK Krim Mercator: Arhanič, Senčur, Urbančič 1, Hočevar, Abina A. 2, Vučko 7, Beganovič 5, Curk, Vončina 1, Ožbolt, Omoregie 9, Dimic Martinovič, Drolc, Perkovič, Zrimšek, Abina E.

Mlajša ekipa kadetinj, ki je v lanski sezoni osvojila naziv najboljše ekipa starejših deklic, je z novo zmago na drugem mestu poravnana z Žalčankami, le korak je od naslova najboljših oddaljena naša starejša ekipa. Mladinke še vedno držijo prvo mesto, ki ga bodo potrdile na zadnjih dveh tekmah proti Krki in Zagorju.

Response code is 404