Kadetinjam prva, mladinkam tretja finalna zmaga

Krim-Zagorje_kadetinje_011_150416_UrosPihnerKadetinje in mladinke so odigrale prvi finalni tekmi proti Zagorjankam. Če je bila prva tekma zanimiva tudi v drugem polčasu, so mladinke vse dvome razblinile že v prvih minutah svoje tekme. Ob koncu dve visoki in zasluženi zmagi naših mladih ekip.

Naša mlajša ekipa kadetinj, ki je v večini leto mlajša od preostale konkurence, je v zadnjih desetih minutah naredila največjo razliko. Z delnim rezultatom 8:1 so ob koncu tekme zasluženo slavile z rezultatom 30:21.
Maja Krese je dosegla sedem zadetkov, Tija Gomilar Zickero šest. Maša Semrajc in Jelena Gavrilovič sta prispevali vsaka po pet zadetkov. Neža Dežman, Laura Cerovak in Sanja Panđa so zadele po dvakrat, Ana Jeras enkrat.

Nekaj mladink, ki nosijo dres Zagorja, bo danes del članske ekipe proti Ljubljančankam in to je bil skoraj zagotovo razlog, zakaj so tudi tekmo v mladinski konkurenci v večini odigrale kadetinje. Prva finalna tekma je bila tako odločena že kaj kmalu, saj so naša dekleta hitro nabrala visoko prednost. Najvišja je bila ob rezultatu 28:7, ob koncu tekme je bilo 36:24. Veliko priložnosti za igro so dobila vsa naša dekleta, ki so si tudi strelski izkupiček razdelila zelo enakomerno.
Ana Abina je dosegla pet zadetkov, ostra pa je bila konkurenca pri štirih zadetkih. Toliko so jih dosegle Lara Hočevar, Nina Žabjek, Stella Ožbolt in Elizabeth Omoregie. Za ovratnik so jim dihale še Urša Urbančič, Aneja Beganovič, Luna Vončina in Nina Perkovič s tremi zadetki. Nuša Ornik je dosegla dva, Jona Senčur pa enega.

Response code is 404