Gimnazija Šiška najboljša rokometna srednja šola

FinaleSrednjihŠol16_010_140416_UrosPihnerV vojašnici Edvarda Peperka smo danes spremljali finalno tekmovanje srednjih šol. Med najboljše štiri ekipe sta se poleg dveh ljubljanskih šol (Gimnazija Šiška in ŠC PET) uvrstili še Gimnazija Kranj in I. srednja šola v Celju. Šiška, kjer se šola večina mladih Krimovk, je bila najmočnejša ravno na zadnji finalni tekmi.

Če so bile na polfinalni tekmi proti Celju še nekoliko zadržane, so rokometašice Šiške v finalu proti Kranju odigrale zelo suvereno. Že v uvodnih minutah so povedle in visoka prednost je v njihovih ostala vse do konca tekme, ki so jo dobile z rezultatom 32:21.
V zelenih dresih Gimnazije Šiška so zaigrale Ana Abina, Tjaša Arhanič, Lara Hočevar, Hana Vučko, Nina Žabjek, Ema Abina, Monika Novak in Luna Vončina. Ana je ob koncu tekmovanja prejela tudi nagrado za najboljšo strelko tekmovanja.

Gimnazija Šiška je odlične nastope na svetovnem prvenstvu v Franciji nadgradila še z nagrado za najboljšo domačo srednjo šolo. Pred svetovnih prvenstvom so s strni EHF prejele tudi nagrado za najboljši šolski projekt, pogledujejo pa že dve leti naprej, ko bo prvenstvo gostil Katar.

I. Gimnazija v Celju – Gimnazija Šiška 25:27 (11:16)
Gimnazija Šiška – Gimnazija Kranj 32:21 (17:8)

Response code is 404