Gimnazija Šiška na šolsko svetovno prvenstvo

Slika 2 - Gimnazija Šiška - ekipaRokometašice Gimnazije Šiška so danes v zgodnjih jutranjih urah odpotovale proti francoskemu Rouenu, kjer jih do 19. marca čaka srednješolsko svetovno prvenstvo. Na tekmovanje, kjer je v ospredju tudi druženje in predstavitev sodelujočih držav, gredo visoko motivirane. Z zadnjega tekmovanja izpred dveh let, ki je potekal v turškem Trabzonu, so pripotovale s srebrnimi medaljami.

Med potnicami je tudi zajetno število mladih Krimovk. Tjaša Arhanič, Neža Curk, Lara Hočevar, Hana Vučko, Nina Žabjek, Ema Abina, Monika Novak, Luna Vončina, Jelena Gavrilovič in Tija Gomilar Zickero je deset od sicer štirinajstih deklet, ki bodo predstavljale gimnazijo, ki si je pred kratkim priborila tudi priznanje za najboljši šolski projekt. Nimamo pa predstavnikov le med dekleti, na klopi bo s trenerskimi nasveti tudi naš Ilija Andjelković.

S predtekmovanjem začela že dan po prihodu v Francijo. S tekmovanjem bodo v soboto začele ob 10:30 s tekmo proti Bolgariji. V nedeljo bodo ob 15. uri nasprotnice naših deklet Belgijke, v ponedeljek ob 16. uri pa še Hrvatice. Torek bo prost, od srede do petka pa bodo na vrsti še odločilne finalne tekme.

sobota, 12. marec:
10:30 Bolgarija – Slovenija

nedelja, 13. marec:
15.00 Belgija – Slovenija

ponedeljek, 14. marec:
16.00 Slovenija – Hrvaška