Dve zmagi popotnica za osmino finala proti Koreji

0_A65I5957Nedelja zaključuje prvi teden svetovnega prvenstva za dekleta mlajša od 18 let. Naša dekleta so izpolnila prvi cilj, tekmovanje bodo nadaljevale v osmini finala. A pot do tja nikakor ni bila lahka. Dve zmagi in dva poraza prinašata četrto mesto in v nadaljevanju tekmo proti Koreji, ki spada v ožji krog favoritov za končni naziv najboljših.

Z 48 zadetki v mreži Uzbekistana so naša dekleta prvenstvo odprla v skoraj košarkarskem slogu, do tega trenutka nobena reprezentanca še ni uspela preseči te številke. Naslednji tekmi pa sta bili za slovensko reprezentanco, ki je na evropskem prvenstvu dosegla peto mesto, izjemno boleči. Dvojni poraz z minimalno razliko. Predzadnja tekma skupinskega dela je v neposrednem obračunu za mesto v osmini finala soočila Slovenijo in Argentino.

Končno so naša dekleta znova držala razliko od prve do zadnje minute, zasluženo slavile in si priigrale nadaljnje tekme igre v, zdaj že precej domači, Aegon Areni. Zadnjo skupinsko tekmo bodo naša dekleta odigrala proti vodilni Danski, a odločala ne bo o ničemer. Slovaška in Egipt se bosta udarili za drugo mesto, Argentina in Uzbekistan pa za prve točke.

Če ne bo novih sprememb, bodo naša dekleta osmino finala proti Južni Koreji igrala v sredo, 27. julija ob 20:45. Koreja je v izjemno močni skupini C, slavila na vseh tekmah. Jutri pa jo čaka še zadnja preizkušnja proti Romuniji.

Precej dela ima tudi peterica Krimovk. Tjaša Arhanič je po uradni statistiki zbrala 17 obramb, Nina Žabjek osem zadetkov, Hana Vučko 15, Luna Vončina 23 in Ema Abina dva zadetka. Nina tudi na tem prvenstvu igra v vlogi kapetanke, Luna je postala najboljša posameznica prve tekme, Tjaša pa tretje. Najboljša poteza dneva je v drugem krogu uspela Hani.

Vse tekme slovenske reprezentance si lahko ogledate s klikom na povezavo, kjer najdete tudi posnetke dosedanjih tekem naših deklet.