Do svetovnega prvenstva odštevamo le še ure

10_fifth_SLOvsCRO_027_UrosPihnerPred kadetsko reprezentanco je naslednji veliki mejnik. Do prve tekme svetovnega prvenstva odštevajo ne odštevajo več dni, le še ure. Torek bo s seboj prinesel debi proti Uzbekistanu, kar pomeni odlično priložnost za uvodno zmago. Prenose tekem boste lahko spremljali na naši spletni strani.

Pet Krimovk je med potnicami na, za Slovenijo, prvo kadetsko svetovno prvenstvo po dolgih desetih letih. V vratih bo s številko 1 stala Tjaša Arhanič, na zunanjih položajih pa bodo nastope in zadetke nabirale Nina Žabjek, Hana Vučko, Luna Vončina in Ema Abina.

Tudi na tokratnem prvenstvu bo vlogo kapetanke prevzela Nina: “Ekipa deluje odlično, vse punce se med seboj razumemo in si zaupamo. Ne glede na razpoloženje se spodbujamo in verjamemo ena v drugo, saj vemo, da lahko ekipa deluje in doseže zadane cilje le na tak način. Mi si cilje postavljamo sproti, saj se želimo osredotočiti na vsako tekmo posebej in tako priti čim dlje. Lani nam je 5. mesto na evropskem prvenstvu v Skopju dalo še večji zagon in pokazalo, da smo sposobne narediti marsikaj. Priprave so dokaj naporne, vendar smo jih vseeno, po mojem mnenju, opravile dobro. Imamo idealne pogoje, saj je vse skupaj organizirano odlično. Zelo nam je všeč da so priprave potekale na Rogli, v Zrečah in prav tako tudi v Izoli, kjer smo vseeno lahko malo uživale ob morju. V ponedeljek potujemo v popolni zasedbi, čeprav nas spremljajo manjše poškodbe nekaterih igralk, a nas to ne bo oviralo pri naši igri.”

Naj spomnimo. Žreb je naši reprezentanci namenil skupino D, kjer bodo zaigrale še domačinke Slovakinje, Danke, Egipčanke, Argentinke in Uzbekistanke. V osmino finala se bodo uvrstile najboljše štiri reprezentance iz vsake skupine. V osmini finala se slovenke križajo z močno skupino C, kjer so Romunke, Korejke, Francozinje, Paragvajke, Kazahstanke in Norvežanke.

torek, 19. julija, ob 20.00 Slovenija – Uzbekistan
sreda, 20. julija, ob 16.00 Egipt – Slovenija
petek, 22. julija, ob 18.00 Slovenija – Slovaška
sobota, 23. julija, ob 16.00 Slovenija – Argentina
ponedeljek, 25. julija, ob 12.00 Slovenija – Danska