Mlade reprezentantke znova del mediteranskih iger

Reprezentanca deklet rojenih v letu 2002 se bo podala v črnogorski Žabljak, kjer bodo v konkurenci domače Črne gore, Francije, Italije, Romunije, Tunizije in Turčije nastopile na 13. mediteranskih igrah. Tekmovanje bo potekalo med 22. in 29. aprilom, med reprezentantkami pa so tudi štiri mlade Krimovke.

Anisa Budimlič, Ana Jarc, Tia Kralj in Tia Tomc so mlade rokometašice Krima Mercatorja, ki bodo del reprezentance, ki jo v prihodnjem letu čaka domače evropsko prvenstvo.

Poleg kvalitetnih nasprotnikov jih čakajo tudi posebna rokometna pravila. Vse reprezentance se bodo pomerile v eni skupini, po končanem prvem delu pa bodo potekale še tekme za končno uvrstitev. Prvourščena ekipa bo v polfinale uvrščena neposredno, preostale ekipe pa se bodo pomerile v četrtfinalu pomerile po uspešnosti (2-7, 3-6, 4-5).

Tekme bodo razdeljene na tretjine po 15 minut. Na vsaki tekmi bo ekipa lahko osvojila kar pet točk. Za vsako tretjino bo uspešnejša ekipa nagrajena s točko, v primeru izenačenja bosta obe ekipi dobili polovico točke. Seveda bo ob koncu pomemben tudi končni rezultat, zmaga bo štela dve točki, neodločen izid pa eno.

Najuspešnejši ekipi bosta v finalu igrali tretjine dolge 20 minut. Ob začetku zadnje tretjine bomo, po slogu košarkarjev, videli še skok za žogo.