Ljubljančanke zdržale uvodni pritisk in prišle do nove zmage

Kako pomembna je glasna podpora s tribun se je lepo pokazalo na tekmi med Ljubljano in Ptujem. Gostje so začele nekoliko bolj podjetno, v začetku tekme ušle na 0:2, nekaj minut kasneje pa še na 1:4. Podporniki naših punc ste takrat začeli z glasno podporo, ki se je odlično prenesla na dekleta. Sledila je boljša igra naših, v 13. minuti so prišle do prvega vodstva s 7:6, minuto kasneje je sledila še potrditev za 8:6. Od takrat naprej punce niso več ničesar prepuščale naklučju, igro so vseskozi stopnjevale in ob koncu prvega polčasa vodile z 18:12.

V drugem polčasu so naša dekleta zaigrala še bolj odločno, devet zaporednih zadetkov v prvih desetih minutah je že dokončno odločilo zmagovalca. Ljubljančanke so lahko zaigrale bolj mirno, Ptujčanke so zaostanek v zadnjih 20 minutah prepolovile, a zmaga je zasluženo ostala doma.

Tekma se je končala z rezultatom 37:29. Pri Ljubljančankah se je strelsko najbolje izkazala Tia Gomilar Zickero, ki je dosegla devet zadetkov. Ravno toliko jih je na drugi strani dosegla tudi Ana Ambrož.

RK LJUBLJANA – ŽRK TENZOR DP-LOGIK PTUJ 37:29 (18:12)
Galjevica, 80. Sodnika: Kočevar, Košir

RK Ljubljana: Ribič, Majkič 1, Ožbolt 1, Perič 2, Bon Brzin 6, Povše, Abina 3, Gomilar Zickero 9, Kaišič, Novak 2, Gartnar, Vujič, Dukič 6, Vončina 7.
ŽRK Tenzor DP-Logik Ptuj: Kukovec, Ambrož 9, Lah 2, Belca 1, Širec T. 2, Širec L. 1, Čagran S. 1, Čagran L., Knaus, Valenko 3, Kopold, Kirbiš 4, Žunkovič 1, Kokot 5.

Sedemmetrovke: Ljubljana 7 (7), Ptuj (4 (6)
Izključitve: Ljubljana 2 minuti, Ptuj 4 minute

Response code is 404