Ljubljančanke brez težav proti Brežicam

Kadetinje so nedeljsko popoldne preživele na tekmi proti Brežičankam, ki niso predstavljale velikega zalogaja. Številčnejše Ljubljančanke so napadale od prve minute in gostjam niso dopustile veliko priložnosti. Prvi polčas se je končal z rezultatom 19:5, v podobnem ritmu je minilo tudi nadaljevanje. Tekma se je končala z rezultatom 45:16.

Iza Bon Brzin in Inja Perič sta v tretji minuti prinesli prvi vodstvo z 2:0, v deveti minuti je bilo že 6:1. Brežičanke so dosegle še en zadetek, do 21. minute pa so zadevale le še domačinke. Ljubljančanke so povedle z 16:2 in tekma je bila praktično odločena. Prvi polčas se je končal pri enaki razliki, 19:5.
V drugem polčasu smo spremljali zelo podobno igro, razlika se je le povečevala, tekma se je končala pri rezultatu 45:16.

Strelsko so se izkazale vse rokometašice, razen obeh vratark, Eve Ribič in Kristine Kaišič, ki sta delo odlično opravili v vratih, so zadele prav vse. Največ priložnosti je v zadetek spremenila Inja Perič (9), sledile so ji Iza Bon Brzin (7), Ema Abina in Tia Gomilar Zickero (obe po 5). Katja Hotko je za Brežice dosegla sedem zadetkov.

Kadetinje naslednja tekma čaka v četrtek, 6. novembra ob 18:15, odhajajo na gostovanje v Žalec.

RK LJUBLJANA – ŽRK BREŽICE 45:16 (19:5)
Galjevica, 30. Sodnika: Gregorc, Leskovec

RK Ljubljana: Ribič, Majkič 1, Ožbolt 3, Perič 9, Bon Brzin 7, Povše 2, Abina 5, Semrajc 4, Gomilar Zickero 5, Kaišič, Vujič 1, Novak 2, Dukič 4, Vončina 1, Gartnar 1.
ŽRK Brežice: Savnik, Savčič 1, Hotko 7, Voglar 2, Novak, Geč 4, Nikolič, Prelec, Bevc, Vegelj 2.

Sedemmetrovke: Ljubljana 3 (2), Brežice 4 (3)
Izključitve: Ljubljana 2 minuti, Brežice 2 minuti

Response code is 404