Kadetinje z odlično igro do nove zmage

Kadetinje ne počivajo. Ljubljančanke so pred slabim tednom dni visoko slavile proti Brežičankam, tokrat pa jih je čakalo gostovanje v Žalcu. Pred tekmo je slabo vreme nekoliko kazilo dobro vzdušje, a po njej dekletom tudi obilne padavine niso prišle do živega. Tekmo s številnimi zadetki so namreč odigrale na visokem nivoju in zasluženo slavile z rezultatom 36:43.

Srečanje se za naša dekleta ni začelo najbolje, glasno spodbujanje domačih navijačev je dal krila Žalčankam, ki so hitro ušle na prednost štirih zadetkov (6:2) in prednost držale vse do 20. minute, ko so naše punce prvič po začetku tekme znova prišle do izenačenja (15:15). Tri minute kasneje so ob rezultatu prvič povedle (16:17). Vodstva niso več spustile iz rok, pomembno sedemmetrovko pa je ob izteku prvih tridesetih minut dosegla Iza Bon Brzin.
Tudi v nadaljevanju so naša dekleta prikazala tisto boljšo igro, iz druge polovice prvega polčasa. Prednost je pridno naraščala in večkrat se je nakazala možnost, da bi dekleta povedla z več kot desetimi zadetki razlike. A so v zadnjih minutah, ko je bila tekma praktično že odločena nekoliko umirile svojo igro in dopustile domačinkam, da so se nekoliko približale.

Tekma se je končala z rezultatom 36:43. Z naskokom najboljša strelka je postala Iza Bon Brzin, ki ji je še najbolje sledila Luna Vončina, ki je dodala neskromnih osem zadetkov. Med strelke so se vpisale še Ema Abina (šest zadetkov), Tia Gomilar Zickero (5), Monika Novak (3) in Inja Perič (2). Anika Strnad je za Žalec dosegla deset zadetkov.

RK ZELENE DOLINE ŽALEC – RK LJUBLJANA 36:43 (19:21)
OŠ Žalec, 70. Sodnika: Čretnik, Filipič

RK Zelene doline Žalec: Strnad 10, Kovačič 2, Radolič 6, Krulec 3, Žejn 7, Safran, Kokotec, Lah 7, Krulec, Koprivec, Golavšek 1, Kolar, Herodež, Lobnikar, Grebovšek.
RK Ljubljana: Perič 2, Robič, Novak 3, Abina 6, Bon Brzin 19, Vončina 8, Gartnar, Povše, Đukić, Majkić, Vujič, Ožbolt, Gomilar Zickero 5, Kaišič, Semrajc.

Sedemmetrovke: Žalec 5 (3), Ljubljana 7 (7)
Izključitve: Žalec 6 minut, Ljubljana 8 minut

Response code is 404