Državne prvakinje tudi kadetinje

Ljubljana-Zagorje_kadetinje_012_060516_UrosPihnerPo kadetinjah se lahko državnega naslova predčasno veselijo tudi kadetinje. Tudi one imajo do konca letošnje sezone še dve tekmi, a so si že zagotovile najvišje mesto med vsemi ekipami. Še vedno pa lahko z zmagama pomagajo leto mlajši ekipi, ki je v lovu na drugo mesto.

Zmaga proti Zagorju je bila skoraj rutinska. Že po koncu prvega polčasa je ekipi ločevalo osem zadetkov, po odhodu ene od gostujočih rokometašic pa smo spremljali igro mačke z mišjo. Naša dekleta so bila skozi celotni drugi polčas v številčni prednosti, saj je zagorska ekipa vseskozi igrala z igralko manj.

Državne prvakinje so to izkoristile in ušle na razliko 15 zadetkov. Tekma se je končala z rezultatom 42:27, minuto pred koncem je celotna dvorana zaploskala dekletom, ki so si kaj hitro nadele majice s spominom na državni naslov.

Razen vratark so tokrat zadevala vsa dekleta. Desetkrat je žogo v mrežo pospravila Iza Bon Brzin, sedemkrat Tjaša Polajnar Vešligaj, šestkrat Luna Vončina. S petimi zadetki sta jim sledili Ema Abina in Nika Matavš, s štirimi Inja Perič. Dva je zbrala Mateja Đukić, po enega so si razdelile Klara Povše, Monika Novak in Tia Komočar.

RK LJUBLJANA – RK ZAGORJE 42:27 (24:16)
ŠD Krim, 80. Sodnika: Romih, Kržan

RK Ljubljana: Ribič, Perič 4, Bon Brzin 10, Povše 1, Abina 5, Matavš 5, Polajnar Vešligaj 7, Kaišič, Novak 1, Đukić 2, Šučur, Vončina 6, Komočar 1.
RK Zagorje: Prašnikar 3, Skrinjar 9, Avdič 2, Guna 5, Lunder, Cilenšek 5, Strmljan 3.

Sedemmetrovke: Ljubljana 4 (3), Zagorje 3 (3)
Izključitve: Ljubljana 0 minut, Zagorje 0 minut

Ljubljančanke so državne prvakinje postale z najmanjšim številom opozoril in izključitev. Tako so povsem na vrhu tudi na lestvici fair playa. V igri za naslov so še mladinke in mlajše deklice, mlajša ekipa kadetinj pa lovi dvojno zmago v kadetski kategoriji. Še bo pestro v zadnjih dveh krogih!

Response code is 404