Tudi Krimovke končale s prvim delom

Za Ljubljančanki so zadnjo tekmo prvega dela državnega prvenstva odigrale še Krimovke. Že pred tekmo proti Litiji je bilo jasno, da bodo Krimovke tekmovanje nadaljevale v polfinalni skupini A.

Kljub dejstvu, da je vse že odločeno so kadetinje znova odigrale lepo tekmi in z nekaj sijajnimi vložki tudi popestrile sredin večer.
Gostje so vodile le pri uvodnemu rezultatu 0:1, potem pa je sledil naših deklet, ki so povedle z 8:2 in od takrat brez težav nadzorovale potek igre. Krimovke so za deset zadetkov prvič povedle v 44. minuti z zadetkom vratarke Neže Curk.

Tekma se je pričakovano končala z zmago naših deklet, 38:23. S 13 zadetki je na listi strelk izstopala Urša Urbančič, s šestimi ji je sledila Lara Hočevar.

RK KRIM MERCATOR – ŽRD LITIJA 38:23 (19:12)
ŠD Krim, 30. Sodnika: T. in I. Pajič

RK Krim Mercator: Arhanič, Dimic Martinovič 1, Krese 4, Matavš 3, Urbančič 13, Hočevar 6, Ornik 1, Žabjek 3, Vučko 3, Drolc, Komočar 3, Žgajnar, Gavrilovič, Curk 1.
ŽRD Litija: Strle 1, Marn, Weilgoni Anžel, Vozelj, Medved, Ponebšek 3, Justin 1, Burja 8, Razportnik 1, Komat, Bajrič 9, Doblekar.

Sedemmetrovke: Krim 2 (2), Litija 9 (8)
Izključitve: Krim 8 minut, Litija 4 minute

Krimovke so prvi del končale na tretjem mestu in se tako skupaj s Krko uvrstile v polfinalno skupino A. Njun nasprotnik iz zahodne konkurence bo Ajdovščina. Ljubljančanke so končale še mesto višje in se uvrstile v polfinalno skupino B, kjer jim bosta nasproti stala Naklo-Tržič in Koper.

Response code is 404