Premor prekinile z visoko zmago

Po enomesečnem (pre)dolgem tekmovalnem premoru so drese znova oblekle kadetinje, ki jih čaka še nekaj tekem do zaključka skupinskega dela. Krimovke so serijo zadnjih treh tekem začele s prepričljivo predstavo proti Ptujčankam.

Že začetni niz 11 zadetkov je pokazal, da Krimovke ničesar ne prepuščajo naključju. Tjaša Arhanič je šele v 13. minuti prvič klonila in Ptujčankam dopustila uvodni zadetek. Nekaj minut prej je zaradi udarca s komolcem rdeč karton zagledala Tina Širec. Razlika je hitro naraščala in kaj kmalu so na parket stopile tudi starejše deklice, ki so se strelsko lepo izkazale. Prvi polčas se je končal z rezultatom 23:4.
V drugem polčasu so naša dekleta Ptujčankam dovolile nekaj več svobode v napadu in posledično več zadetkov na obeh straneh. Videli smo številne protinapade, ki so jih Krimovke pridno izkoriščale. Tekma se je končala z rezultatom 48:18.

Strelski učinek sta si obe ekipi lepo porazdelili, sam je zadetke dosegala velika večina rokometašic. Največ, osem zadetkov, je dosegla Urša Urbančič, sledili sta ji Hana Vučko in Aneja Novak s šestimi.

RK KRIM MERCATOR – ŽRK TENZOR DP-LOGIK PTUJ 48:18 (23:4)
ŠD Krim, 40. Sodnika: Košir, Sintič

RK Krim Mercator: Arhanič, Dimic Martinovič 2, Krese 2, Matavš 4, Urbančič 8, Ornik 2, Žabjek 5, Vučko 6, Drolc, Komočar 5, Perše 4, Novak 6, Gavrilovič 4, Curk.
ŽRK Tenzor DP-Logik Ptuj: Ambrož 5, Lah 2, Čagran L. 3, Belca 2, Širec T., Širec L. 3, Knaus, Čagran S. 3, Kirbiš.

Sedemmetrovke: Krim 1 (1), Ptuj 1 (1)
Izključitve: Krim 6 minut, Ptuj 10 minut
Rdeč karton: Širec T. (11′, Ptuj)

Do konca skupinskega dela Krimovke čakata še dve tekmi. Prva bo gostovanje v Brežicah, na zadnji tekmi pa bodo gostile Litijanke. Nekaj Krimovih kadetinj se bo v marcu odpravilo tudi na sklepne reprezentančne priprave v Slovenj Gradec, nato pa še na kvalifikacije za evropsko prvenstvo v Črno goro.

Response code is 404