Prek domačink do evropskega prvenstva!

Trdo delo se je izplačalo. Kadetinje so včerajšnjemu sijajnemu začetku kvalifikacij dodale še eno nepozabno rokometno predstavo. Bilo je precej težje, kot v prvo, a dekleta so dokazala, da evropsko prvenstvo brez njih pač ne bo potekalo.

Druga tekma kvalifikacij je potekala v posebnem vzdušju. Kako tudi ne, dekleta so na krilih včerajšnje predstave, danes napadale uvrstitev na evropsko prvenstvo. S tem pa bi domačinkam zaprle vrata v sosednjo Makedonijo.
V uvodnih nekaj minutah so se naša dekleta morala ekspresno prilagoditi na grobo igro domačink in na kriterij sojenja, ki je včasih prikradel nasmešek tudi tam prisotnim navijačem Črne gore. Po vodstvu s 6:7 se je tekma začela prevešati v korist naših deklet. Še dve žogi v mreži in razlika je narasla na tri zadetke. Kaj hitro dosojeni dve dvominutni kazni za Patricio Akalovič, sta Črnogorkam pomagali, da so ob koncu polčasa zaostajale le za zadetek (11:12), po prvem napadu v drugem polčasu pa prišle še do izenačenja.

Nadaljevanje drugega polčasa je dokazalo, da kadetinjam tokrat evropskega prvenstva ne bo odvzel nihče. Znova odlične v obrambi in napadu, so prišle do velike zmage z 20:23. Velika zmaga in uvrstitev na evropsko prvenstvo pa sta zahtevala tudi svoj davek. Aneja Novak si je pri eni od obramb poškodovala prst in jutri, tudi zaradi previdnosti najverjetneje ne bo zaigrala.

Najboljša strelka naših deklet je postala Anika Strnad s petimi zadetki. Del evropske reprezentance je tudi pet Krimovk, poškodovana Aneja je dosegla en zadetek. Nina Žabjek je dosegla tri, Hana Vučko in Iza Bon Brzin sta prišli do dveh. Luna Vončina tokrat ni prišla do zadetka.

ČRNA GORA – SLOVENIJA 20:23 (11:12)
SRC Žabljak, 200. Sodnika: Jović, Arnautović (oba BiH)

Črna gora: Zečević, Konatar 1, Adžić 1, Doković, Terzić, Novaković 1, Vuković 1, Čarapić1, Roganović, Bošnjak 5, Tufegdžić, Nedović, Ivković 1, Brnović 3, Jovičević 6, Saranović
Slovenija: Vojnovič, Bon Brzin 2, Maslo, Strnad 5, Petkovič, Fister 4, Žabjek 3, Rebec, Baruca, Čopi 3, Vončina, Prašnikar, Skrinjar, Akalovič 3, Novak 1, Vučko 2

Sedemmetrovke: Črna gora 8 (7), Slovenija 4 (3)
Izključitve: Črna gora 6 minut, Slovenija 12 minut

Jutrišnja tekma bo za legendo. Točno opoldne se bo začela tekma proti Špankam, ki pa bo le prestižnega pomena. Obe ekipi sta z dvema zmagama že uvrščeni na evropsko prvenstvo, jutri bosta tako lahko sproščeno pokazali vse svoje znanje in pomahale v slovo Črni gori. Z mislimi pa bodo morda že v sosednjima Skopju in Ohridu, kjer bodo avgusta del evropske zgodbe.

Response code is 404