Popoln izkupiček za delovne poletne počitnice

Zadnja tekma na kvalifikacijah ni odločala o ničemer več. Naše kadetinje so se na tretji tekmi pomerile proti Špankam, ki so se prav tako že predčasno kvalificirale na evropsko prvenstvo. A tudi tokrat smo lahko uživali v novi odlični predstavi in zmagi.

Kljub temu, da bi dekleta lahko odigrala sproščeno, smo videli veliko borbenost in zavzetost na obeh straneh. V prvih minutah so se bolje izkazale naše kadetinje, ki so prišle do vodstva z 1:3. Vse do konca prvega polčasa so ostale v vodstvu, tik ob koncu pa so Španke izvlekle izenačenje.
Po uvodnem zadetku drugega polčasa, ki je Španke popeljal do edinega vodstva na tekmi, so svojo odlično fizično in psihično pripravljenost pokazala naša dekleta in zasluženo prišla do nove zmage.

Tokrat so zaigrale le štiri Krimovke, saj je Aneja Novak zaradi poškodbe prsta morala tekmo spremljati s klopi. Kapetanka reprezentance Nina Žabjek je s sedmimi zadetki postala prva strelka tekme, Luna Vončina in Hana Vučko sta zadeli po tri zadetke, Iza Bon Brzin enega.

ŠPANIJA – SLOVENIJA 27:30 (13:13)
SRC Žabljak, 250. Sodnika: Lindenbaum, Laron (oba Izrael)

Španija: Polonio Rincon 4, Gonzalez Sanchez, Fernandez-Agusti Martinez, Prelchi Gallego, Cesareo Romero 2, Lopez Iglesias 6, Rojas Asenio 6, Braco Alborch, Martinez Gough, Gomes da Costa, Mbengue Rodriguez 6, Olasagasti Sanchez 1, Alonso Segarra, Vegue Pena 1, Sanz de Galdeano Legarda, De Leon Alvarez 1.
Slovenija: Vojnovič, Bon Brzin 1, Maslo, Strnad 6, Petkovič, Fister 3, Žabjek 7, Rebec, Baruca 1, Čopi 4, Vončina 3, Prašnikar, Skrinjar, Akalovič 2, Novak, Vučko 3.

Sedemmetrovke: Španija 5 (4), Slovenija 3 (3)
Izključitve: Španija 4 minute, Slovenija 6 minut

Po petkovi torti in sobotni smetani, so reprezentantke tokrat dodale še češnjo na vrhu. Evropsko prvenstvo je zagotovo lepo poplačilo za vse vložene minute, ure, mesece in leta v klubih in reprezentancah. Poletne počitnice bodo zelo delavne. Evropsko prvenstvo bo v Makedoniji potekalo med 13. in 24. avgustom, gostila ga bosta Skopje in Ohrid.

Response code is 404