Odlična otvoritev kvalifikacij v Črni gori

Če se po jutru dan pozna, nas v Črni gori čakajo številni prijetni trenutki. Prva je najtežja, a kadetska reprezentanca je proti Moldaviji prikazala veliko stopnjo pripravljenosti. Že res, da je šlo za, na papirju najskromnejše nasprotnice, a ravno proti takšnih ekipam se kaj hitro opečeš.

Kadetske reprezentantke so z visoko zmago začele pot proti evropskemu prvenstvu, ki bo avgusta v Makedoniji. Moldavijke, prve nasprotnice naših so padle z rezultatom 53:15. Jutri jih čaka tekma proti gostiteljicam kvalifikacij, Črnogorkam.

Aneja Novak je hitro dosegla uvodni zadetek, odličen začetek naših deklet sta potrdili še Živa Čopi in Patricia Akalovič. Šele po petih zadetkih naštetih treh so Moldavijke dosegle prvi zadetek, ki je za trenutek prekinil strelske vaje naših. Že v deveti minuti je razlika narasla na deset zadetkov razlike, ob koncu prvega polčasa še na 20.
V drugem polčasu se razmerje na igrišču ni dosti spremenilo, začetno postavo so odlično nadomeščala dekleta na klopi. Medtem, ko sta v vratih blesteli Maja Vojnovič in Lucija Rebec, so v napadu briljirale ostale, prav vse so se vpisale na listo strelk.

Pet Krimovk je odpotovalo v Žabljak. Aneja Novak je dosegla sedem zadetkov, Nina Žabjek pet, Luna Vončina štiri, Iza Bon Brzin tri in Hana Vučko enega.

SLOVENIJA – MOLDAVIJA 53:15 (27:7)
SRC Žabljak, 100. Sodnika: Lindenbaum, Laron (oba Izrael)

Slovenija: Vojnovič, Bon Brzin 3, Maslo 1, Strnad 4, Petkovič 3, Fister 3, Žabjek 5, Rebec, Baruca 1, Čopi 12, Vončina 4, Prašnikar 2, Skrinjar 3, Akalovič 4, Novak 7, Vučko 1.
Moldavija: Grajdian, Bogataia, Ulinici, Parnov, Bejan 1, Donciu, Stratulat, Stajilo, Psenicica, Cabac, Caraman, Botnarciuc, Loghinova 2, Costiuc 2, Causan 4, Bondarenco 6.

Sedemmetrovke: Slovenija 1 (1), Moldavija 2 (2)
Izključitve: Slovenija 4 minute, Moldavija 2 minuti

Prvi korak je opravljen z odliko, jutrišnja tekma proti domačinkam in nedeljska proti Špankam bosta dali odgovor o potnicah v Makedonijo.

Response code is 404