Naj se misija EP Makedonija prične!

Kadetska reprezentanca je začela s sklepnimi pripravami, ki bodo svoj vrhunec doživele v petek, 20. marca, ko se bodo naše reprezentantke na prvi kvalifikacijski tekmi pomerile proti Bolgariji. Obleči dres z državnim grbom je zagotovo velika čast. Zelo pomembno vlogo bodo tokrat imele tudi Krimovke, ki bodo glavno orožje naše reprezentance.

Selektorka članske reprezentance in seveda tudi trenerka Krimovk, Marta Bon, bo prve uradne reprezentančne tekme svoje hčere, Ize Bon Brzin, spremljala iz Srbije, kjer bodo na pripravah članice. Veliko borbe bo morala prestati pivotka Aneja Novak, za gole od daleč bodo poskrbele Luna Vončina, Nina Žabjek in Hana Vučko. Peterica Krim znova postavlja na najvišje mesto po številu predstavnic v reprezentanci.
A seznam Krimovk, ki so bile na zadnjih akcijah se tu ne ustavi. Tjaša Arhanič, Tia Komočar in  Urša Urbančič so le nekatere, ki vsakič znova dokazujejo, da se delo z mladimi še kako obrestuje.

Poleg petih Krimovk bodo v Črno goro odpotovale še Maja Vojnovič, Nika Petkovič, Živa Čopi (vse Krka), Patricia Akalovič, Petra Fister (obe Naklo Tržič), Lučka Prašnikar, Neža Skrinjar (obe Zagorje), Lucija Rebec (Izola), Staša Cvetko (Celje), Anamarija Baruca (Koper) in Anika Strnad (Žalec).

Zaključne priprave bodo dekleta opravila v Slovenj Gradcu. Zbrale so se danes, v četrtek bodo odpotovale v Črno goro. Natančneje v mesto Žabljak, ki je z 1450 metri nadmorske višine najvišje mesto na Balkanu.
V ponedeljek, 16. marca, jih  čaka še zadnja mednarodna pripravljalna tekma. Znova bodo zaigrale proti reprezentanci Avstrije, tokrat v Grazu ob 18. uri. V želji po dopoldanski tekmi se bodo dan kasneje pomerile še proti kadetom Slovenj Gradca (17:30).

Kvalifikacijske tekme, Žabljak, Črna gora (20. – 22. marec):
petek, 20. marec 17:00 Slovenija – Moldavija
sobota, 21. marec 19:00 Črna gora – Slovenija
nedelja, 22. marec 12:00 Španija – Slovenija