Krimovke brez težav prek Brežičank

Krimove kadetinje so na torkovi večerni tekmi gostile rokometašice ŽRK Brežice. Krimovke, ki so na ogrevanje prišle v novi Kempini opremi, so pred tekmo veljale za favoritke, že kmalu po začetku tekme so to tudi potrdile.

Tekma je bila zanimiva le v začetnih minutah, ko je za vodstvo Krimovk najprej zadela Nika Matavš, nato pa je na drugi strani odgovorila ??. Brežičanke so nato do konca prvega polčasa zadele le še dvakrat (za zmanjšanje zaostanka na 3:2 in 11:3). Krimovke tako niso imele težkega dela in so že v prvem polčasu razblinile vse dvome o današnjemu zmagovalcu. Kljub nekaj zgrešenim strelom so brez težav zviševale svoje vodstvo in so polčas končale pri +10, 13:3.
V drugem polčasu je obramba Krimovk nekoliko popustila in dopustila Brežičankam, da dosežejo nekaj več zadetkov. A kljub temu so Krimovke vseskozi zviševale svojo prednost.

Tekma se je končala pri rezultatu 27:12. Krimovke so si zadetke lepo porazdelile, največ (5) jih je dosegla Urša Urbančič, sledile pa so ji Nika Matavš, Nina Žabjek in Tia Komočar s štirimi. Pri Brežičankah je strelsko izstopala Katja Hotko s sedmimi zadetki.

RK KRIM MERCATOR – ŽRK BREŽICE 27:12 (13:3)
Galjevica, 30. Sodnika: Bavčar, Pajič

RK Krim Mercator: Arhanič, Dimic Martinovič 1, Matavš 4, Krese, Panđa 2, Urbančič 5, Ornik 1, Žabjek 4, Vučko 3, Zrimšek 1, Drolc 1, Komočar 4, Žgajnar, Curk, Hočevar 1.
ŽRK Brežice:
Savnik 3, Savčič, Hotko 7, Đapo, Černelič, Geč 1, Urek, Nikolič 1, Vegelj, Kuhar,

Sedemmetrovke: Krim 3 (2), Brežice 2 (1)
Izključitve:
Krim 10 minut, Brežice 10 minut