Kadetinje znova pripravile praznik rokometa

Kadetinje so že v drugem delu predtekmovanja, na vrsti so tako povratne tekme in prva je prinesla nov domači praznik. Tokrat so kot domačinke zaigrale Ljubljančanke, ki so s svojo igro v prvem delu precej navdušile. Po devetih tekmah so zabeležile le en neodločen rezultat, ko so si točke razdelile s Celjankami, edini poraz pa so morale priznati prav Krimovkam. Tudi Krimovke, tokrat gostje, so že prikazale svoje dobro znanje, a so proti Žalcu in Krki dvakrat tesno izgubile.

Tokratno tekmo so bolje odprle Krimovke. Nina Žabjek in Urša Urbančič sta tekmo odprli s hitrima zadetkoma. Hitro vodstvo dveh zadetkov so držale do 12. minute, ko sta po vodstvu 6:8 sledila dva zaporedna zadetka, ki sta jih popeljala do občutnejše prednosti štirih zadetkov. Ljubljančanke niso popuščale, a Krimovke jim niso dopustile, da bi v prvem polčasu znova približale. Prvih trideset minut se je končalo s prednostjo gostij z 14:18.
V začetku drugega polčasa so Ljubljančanke dosegle 15. zadetek, sledil pa je nalet Krimovk, ki so ušle na najvišje prednosti na tekmi (15:21). Ljubljančanke so do sredine drugega polčasa znova prepolovile svoj zaostanek, a kaj več jim ni uspelo. Krimovke so do konca tekme znova prišle na +6, nov par točk so osvojile z rezultatom 28:34.

Najboljša strelka tekme je z 12 zadetki postala Nina Žabjek, Urša Urbančič jih je za Krimovke dodala šest. Tokrat domače Ljubljančanke, so si zadetke lepo porazdelile. Največ, šest, jih je zadela Tia Gomilar Zickero, pet sta jih zbrali Iza Bon Brzin in Inja Perič.

Ponosni smo lahko na vsa dekleta, obe ekipi krojita vrh vzhodnega dela kadetske lige in sta po dobri polovici odigranih tekem na mestih, ki prinašajo napredovanje v polfinale. V 11. krogu bodo Ljubljančanke odšle na gostovanje v Slovenj Gradec, Krimovke pa v Zagorje. Prazničen december bo obogaten tudi s številnimi reprezentančnimi zbori. Lepo število naših kadetinj bo znova dobilo vabilo za treninge.

RK LJUBLJANA – RK KRIM MERCATOR 28:34 (14:18)
ŠD Krim, 120. Sodnika: Bavčar, Vidic

RK Ljubljana: Ribič, Vujić, Novak 4, Đukić, Vončina 1, Majkič, Abina 4, Bon Brzin 5, Perič 5, Ožbolt, Gomilar Zickero 6, Semrajc 3, Kaišič.
RK Krim Mercator: Gavrilovič 3, Urbančič 6, Arhanič, Krese 5, Matavš, Hočevar, Ornik 5, Žabjek 12, Vučko, Zrimšek, Drolc, Komočar 3, Žgajnar, Curk, Panđa, Perše.

Sedemmetrovke: Ljubljana 11 (6), Krim 5 (3)
Izključitve: Ljubljana 10 minut, Krim 14 minut

Response code is 404