Kadetinje uspešne na začetku polfinala

9/11Medtem, ko so mladinke in starejše deklice že zaključile s polfinalnimi boji in že čakajo na finalne preizkušnje, so kadetinje šele na začetku polfinalne poti. Krimovke so se na uvodno gostovanje odpravile k Ajdovkam, ki so v zahodni konkurenci osvojile drugo mesto.

Naša dekleta so tekmo dobro odprla in povedla s 3:7, a po seriji štirih zadetkov domačink in posledičnem izenačenju v začetku 15. minute je sledila prva minuta odmora Ilije Anđelkovića. Izbral je pravi trenutek, saj so Krimovke naslednje minute vzele povsem zase in znova povedle za štiri, 7:11. Po nekaj odličnih posredovanjih Neže Curk in na videz lahkih zadetkih v napadu je prednost narasla že na šest zadetkov, a domačinke so se do konca prvega polčasa uspele približati na 13:15.
Krimovo domačinko Nežo Curk je v drugem polčasu v vratih zamenjala Tjaša Arhanič, ki znova ni skoparila z obrambami. Tudi igra v napadu je delovala brez nihanja, kar se je poznalo tudi na rezultatu, ki se je vse bolj nagibal na stran naših deklet.

Nina Žabjek je visoki zmagi naših deklet pomagala z devetimi zadetki, Nika Matavš, Hana Vučko in Tia Komočar so ji sledile s šestimi. Po dva zadetka sta zbrali Sara Dimic Martinovič in Nuša Ornik, svoj delež sta dodali tudi Maja Krese in Aneja Novak.

ŽRK MLINOTEST AJDOVŠČINA – RK KRIM MERCATOR 23:33 (13:15)
ŠC Police, 60. Sodnika: Kakovič, Matovina

ŽRK Mlinotest Ajdovščina: Vidmar, Črnigoj 3, Krapež 2, Čermelj, Fegic 3, Batagelj 12, Božič Šinigoj, Knez J. 1, Pergar 1, Ternik, Ignjatovič, Mihelj, Knez S., Groff 1.
RK Krim Mercator: Arhanič, Dimic Martinovič 2, Krese 1, Matavš 6, Urbančič, Hočevar, Ornik 2, Žabjek 9, Vučko 6, Drolc, Komočar 6, Perše, Novak 1, Curk, Žgajnar.

Sedemmetrovke: Ajdovščina 4 (3), Krim 6 (5)
Izključitve: Ajdovščina 8 minut, Krim 10 minut

Na uvodno polfinalno srečanje čakajo tudi Ljubljančanke, v ponedeljek, 20. aprila ob 19:00 uri bodo odpotovale na gorenjsko k Naklo Tržiču. Krimovke bodo uro kasneje v Galjevici začele novo, že tretjo letošnjo tekmo, proti Krki.

Response code is 404