Kadetinje tudi na drugi tekmi ugnale Zagorje

Predzadnji postanek letošnjega leta je naša dekleta popeljal v Zagorje. No, zadnjo tekmo bodo odigrale doma, tako lahko rečemo, da v Zagorju končujejo letošnja gostovanja. Ekipo so nekoliko načele nove in stare poškodbe, v zagorsko dolino je tako odpotovala še kakšna starejša deklica več. Nekoliko pomlajena ekipa se je znova izkazala in zabeležila novo zmago, Zagorjanke so morale priznati poraz z rezultatom 21:34.

Tekmo sta z uvodnima zadetkoma odprli Tia Komočar in Nina Žabjek, ki sta Krimovke hitro popeljali do vodstva dveh zadetkov. Obramba in napada sta delovala zelo suvereno, vse do 10. minute, ko je bil na semaforju rezultat 3:7. Zagorjanke so pripravile serijo treh zaporednih zadetkov in se po 16. minutah igre približale na vsega zadetek zaostanka (6:7). Krimovke so napad odbile v pravem trenutku in tako niso izgubile vodstva. Sprva so ušle na 6:9, po rezultatu 8:10 pa s šestimi zaporednimi zadetki ušle na odločilno prednost osmih zadetkov (8:16). Igro je v zadnjih minutah poživila Jelena Gavrilović, ki je v prvem polčasu zadela le enkrat, a je s podajami zalaga ostale rokometašice, ki so prihajale do lahkih in hitrih zadetkov.
Tik pred koncem prvega polčasa, ki se je končal z rezultatom 10:18, sta bili v razmaku le nekaj sekund izključeni Nina Žabjek in Lara Hočevar, ki sta posredno vplivali na začetek drugega polčasa, ki so ga z dvema zadetkoma odprle domačinke. Sledila je nova velika serija Krimovk, ki so vse pogosteje prihajale do proti napadov. Šest zaporednih zadetkov in ob rezultatu 12:24 v 40. minuti so bili razbiti vsi dvomi o razpletu tekme. Zadnjih 20. minut se razmere na igrišču niso bistveno spreminjale. Urša Urbančič je v 52. minuti za Krimovke dosegla 31. zadetek, ob tem pa postavila tudi najvišjo razliko tekme, štirinajst zadetkov (17:31). Jelena Gavrilovič je z zadetkoma v 58. in 59. minuti postavila končni rezultat 21:34.

Najboljša strelka tekme je postala Nika Guna, ki je za Zagorjanke zbrala devet zadetkov. Sledili sta ji Urša Urbančič in Nina Žabjek z osmimi. Štiri sta zadeli mlajši, Maja Krese in Jelena Gavrilovič.

RK GEN-I ZAGORJE – RK KRIM MERCATOR 21:34 (10:18)
ŠD Zagorje, 50. Sodnika: Fajdiga, Teršek

RK Gen-I Zagorje: Mujezinovič, Hace, Skrinjar 4, Avdič 1, Guna 9, Lunder, Cilenšek 2, Strmljan 1, Prašnikar 3, Bašelj 1, Roglič.
RK Krim Mercator: Arhanič, Dimic Martinovič, Krese 4, Matavš 3, Panđa, Urbančič 8, Hočevar 1, Ornik 3, Žabjek 8, Vučko, Zrimšek, Gavrilovič 4, Komočar 3, Žgajnar, Curk, Drolc.

Sedemmetrovke: Zagorje 9 (7), Krim 1 (1)
Izključitve: Zagorje 0 minut, Krim 12 minut

Response code is 404