Kadetinje sezono odprle z medsebojno tekmo naših ekip

Tekmo so nekoliko bolje odprle starejše, ki so po zadetkih dveh zadetkih Hane Vučko in Urše Urbančič v tretji minuti vodile z 2:0. Rezultat se je znova poravnal v 8. minuti, ko je bilo 4:4, s tremi zaporednimi zadetki so se znova odlepile starejše Krimovke, ki so v 10. minuti vodile z 7:4. Sledilo je pet minut, v katerih so pet zaporednih zadetkov dosegle Ljubljančanke in prvič na tekmi povedle (7:9). Sledila je izenačena igra, v zadnjih minutah prvega polčasa pa so izkušnje pomagale starejšim, ki so ušle na 19:15.

V drugem polčasu so takoj zapretile mlajše Ljubljančanke, ki so se približale na 19:18, sledila pa je serija petih zadetkov Krimovk, ki so v 40. minuti ušle na varno razliko šestih zadetkov. V zadnjih dvajsetih minutah so prednosti dodale še štiri zadetke in tekma se je končala z okroglim rezultatom 40:30. Najboljša strelka tekme je postala Urša Urbančič, ki je dosegla 13 zadetkov. Sedem jih je zbrala Nika Matavš. Na drugi strani sta najboljši strelki Ljubljančank postali Iza Bon Brzin in Tija Gomilar Zickero, obe sta dosegli po šest zadetkov.

Podobo lepega torkovega večera, ko smo na delu videli 32 kadetinj Krimove rokometne šole, je nekoliko skazila poškodba Aneje Novak, za katero verjamemo, da se bo hitro zacelila. Drugi krog državnega prvenstva sledi že v soboto, ko bomo v Galjevici na delu znova videli obe ekipi, a tokrat ne na medsebojni tekmi. Ljubljančanke bodo na parket stopile ob 14:15, njihove nasprotnice bodo kadetinje rokometne šole Alena Mihalja, s katerimi so igrale tudi v nedeljo na Ježev kupu. Takrat je bil rezultat 21:12 v korist naših deklet. Krimovke bodo rokometno obarvano soboto nadaljevale ob 16. uri, ko sledi tekma proti RK GEN-I Zagorje. Ob 18. uri bodo zaigrale še članice, Ljubljančanke se bodo pomerile proti Krki. Vabljeni torej to soboto na nove rokometne dvoboje.

RK KRIM MERCATOR – RK LJUBLJANA 40:30 (19:15)
Galjevica, 100. Sodnika: Backovič, Leskovec

RK Krim Mercator: Arhanič, Dimic Martinovič, Krese 2, Matavš 7, Panđa, Urbančič 13, Hočevar 2, Ornik 2, Žabjek 4, Vučko 6, Zrimšek, Drolc, Komočar 1, Žgajnar 1, Novak 2, Curk.
RK Ljubljana: Ribič, Česen, Majkič 1, Ožbolt 1, Perič 5, Bon Brzin 6, Povše, Abina, Semrajc 1, Gomilar Zickero 6, Kaišič, Vujič 1, Novak 3, Đukič 3, Vončina 3, Gartnar.

Sedemmetrovke: Krim 2 (3), Ljubljana 4 (5)
Izključitve: Krim 2 minuti, Ljubljana 4 minute

Response code is 404