Kadetinje proti koncu prvega dela z novimi dresi

Naše mlade rokometašice pridno trenirajo in svoje vedno bolj bogato znanje precej kvalitetno prenašajo tudi na tekme, ki jih skozi celo leto ne manjka. Kadetinje, ki so tik pred koncem prvega dela državnega prvenstva, so se na današnji tekmi proti Litiji predstavile v novih dresih, ki jih bodo naredili še bolj prepoznavne. Nosijo namreč pomemben slogan, ki je postal sinonim našega kluba – Srce je doma na Krimu…

Trener Ilija Anđelković je minutažo v tekmi 12. kola precej razdelil. Tigrice so nadigrale gostje, med strelke za visoko zmago 43:17 so se, z izjemo vratark, vpisale vse mlade rokometašice. Do konca prvega dela kadetinje čakata še dve tekmi, takrat pa bo znano tudi, proti komu bodo odigrale finalno nadaljevanje.

Dve ali tri tekme čakajo tudi večino ostalih ekip, ki delujejo v okviru rokometne šole Krima Mercatorja in Ljubljane. Svoje delo so v prvem delu opravile le deklice iz ekipe Krim Mercator B, ki nastopajo v kategoriji mlajših deklic A. V ostri konkurenci ekip s primorskega konca Slovenije so dosegle devet zmag in se suvereno uvrstile v finale za prvih šest mest.

V vseh kategorijah bomo v tej sezoni namreč spremljali finala od 1.-6., 7.-12. in 13.-18. mesta. Pri mladinkah se v finale za naslov državnih prvakinj iz dveh skupin uvrstijo prve tri ekipe, pri vseh ostalih pa bomo iz treh skupin dobili po dva kandidata za naslov.

12. KOLO DRŽAVNEGA PRVENSTVA, KADETINJE-CENTER
nedelja, 27. januar 2019, ob 15.30, ŠD Krim
RK KRIM MERCATOR : ŽRD LITIJA 43:17 (20:12)
Krim Mercator:
Budimlić, Kličič 2, Keranović 1, Jarc 4, Škrlep 4, Ocepek 6, Čuček 1, Škerjanec, Andonova 5, Knežević 3, Žgajnar 3, Simič 5, Šivavec 2, Kralj 6, Tomc 1.
Litija: Sabljić 1, Tomažič, Rozina 3, Vuković, Verbajs, Kogovšek 1, Okorn-Uštar, Femc 8, Vrhovec 2, Fašing, Balta 2, Penik, Posega.