Ema Hrvatin je avtorica najboljšega eseja

Mlada rokometašica Krima Mercatorja, Ema Hrvatin, ni uspešna le v rokometnih krogih. Odlično ji gre tudi šolanje na Gimnaziji Šiška, kjer je med vsemi slovenskimi dijaki pripravila najboljši esej na temo Drugačnost bogati. Knjižno nagrado je prejela na srečanju pisateljev, ki je potekalo na Bledu.

Ema je sicer dijakinja drugega letnika Gimnazije Šiška, kjer perspektivnim športnikom nudijo še posebno pozornost. Seveda je tudi del ekipe, ki je na srednješolskem finalu pometla z nasprotnicami in postala šolska državna prvakinja. Del ekipe so bile tudi številne preostale mlade Krimovke- Tjaša Arhanič, Neža Curk, Hana Vučko, Lara Hočevar, Stella Ožbolt, Monika Novak, Ema Abina, Maša Semrajc, Pia Perše in Jelena Gavrilović.

Slovenski center PEN, ki je del mednarodnega združenja pesnikov, esejistov in pisateljev, je dijake izzval, da razmišljajo o danes izrednopereči temi: o ljudeh, ki prihajajo k nam iz neznanega okolja, imajo drugačne navade, drugo vero in življenjski nazor. Vprašali so jih: Kako jih sprejemaš? Kaj od njih pričakuješ? Te je strah ljudi, ki jih ne razumeš? Ali ti je izziv spoznati neznano pokrajino drugega?

Ema Hrvatin, mlada rokometašica Krima Mercatorja in zmagovalka natečaja Drugačnost bogati:
»Seveda sem zelo vesela, da so ravno moj esej izbrali za najboljšega. Zahvaliti se moram moji mentorici in vsem, ki mi v klubu in gimnaziji stojijo ob strani. Rokomet je zagotovo na prvem mestu, a rada se poizkusim tudi v drugih stvareh, ki se mi ponudijo.«