Znova zanimiva tekma, znova zmaga

Ljubljana-Krim_clanice_009_081015_UrosPihnerLjubljančanke so s sredino tekmo odprle drugo polovico državnega prvenstva. Prve nasprotnice, s katerimi so se v tej sezoni naša dekleta že pomerila, so prišle iz Hrpelij. Znova smo spremljali zanimivo in izenačeno tekmo, a Ljubljančanke so imele tekmo ves čas pod svojim nadzorom.

Adrijana Černicec, Natalija Kundija, Hana Vučko in Martina Medič so tekmo odprle z začetnimi štirimi zadetki, po novem zadetku Adrijane in Aleksandre Tomasovič je bila razlika že 6:1. Gostje so se nato nekoliko približale, a v prvem polčasu nikoli na manj kot dva zadetka zaostanka. Končni rezultat prvega polčasa (13:10) je postavila Luna Vončina.

V drugem polčasu so gostje našle še zadetek več in se v 38. minuti približale na 16:15, naša dekleta pa so nato znova zaigrala podobno, kot na samem začetku tekme. Razlika je znova naraščala, po dobrih osmih mesecih okrevanja po poškodbi kolena je iz igre zadela tudi Urša Urbančič, dosegla je 20. zadetek svoje ekipe. Ljubljančanke so v zadnjih minutah še bolj pospešile in tekmo dobile z rezultatom 26:21.

RK LJUBLJANA – ŠD JADRAN BLUEMARINE HRPELJE-KOZINA 26:11 (13:10)
ŠD Krim, 30. Sodnika: Ramšak, Vajda

RK Ljubljana: Arhanič, Senčur, Ornik, Prepeluh 2, Urbančič 1, Hočevar 3, Abina, Žabjek, Vučko 6, Jantol, Černivec 3, Medič 2, Curk, Vončina 1, Kundija 6, Tomasovič 2.
ŠD Jadran Bluemarine Hrpelje-Kozina: Škamperle, Urbančič, Teraž 4, Malec, Pavletič 2, Švara 6, Pihlar, Šiškovič N. 1, Poplašen S., Maglica 2, Šiškovič K., Strnad 2, Poplaešen A. 4.

Sedemmetrovke: Ljubljana 1 (1), Hrpelje-Kozina 3 (3)
Izključitve: Ljubljana 8 minut, Hrpelje-Kozina 2 minuti

S sedmo zmago bodo Ljubljančanke znova malce višje na ligaški razpredelnici. Prihodnjo soboto, 6. februarja ob 19. uri, jih čaka domača tekma proti Celjankam. Na gostovanju so naša dekleta slavila za zadetek, 21:22.