Zmagovit začetek sezone

Hrpelje-Ljubljana-clanice-002_190915_UrosPihnerZaradi administrativne napake domače ekipe je uvodna tekma državnega prvenstva med novinkami v prvi ligi in Ljubljančankami potekala za zaprtimi vrati. Ljubljančanke so z uvodnimi sedmimi zaporednimi zadetki in mirnim nadaljevanjem pokazale, da so odlično pripravljene.

11. minut so domačinke potrebovale, da so iz črte sedmih metrov prvič premagale, Barbaro Jantol. Ljubljančanke so na drugi strani dosegle sedem zadetkov in si priborile visoko prednost, ki je niso zapravile do konca tekme. Večkrat so se domačinke sicer približale na tri ali štiri zadetke prednost, takšna je bila tudi razlika ob koncu prvega polčasa.

Skozi celotno srečanje je sveži trener članic Ilija Andjelković priložnost ponujal vsem rokometašicam, ki so njegovo zaupanje vračale s številnimi dobrimi minutami. V drugem polčasu je tako prednost naših deklet hitro naraščala, deset zadetkov prednosti je prvič prinesla Julija Prepeluh, z njenim petim zadetkom za 14:24.

Prednost je še malenkost narasla, v zadnjih minutah pa so Ljubljančanke le še nadzorovale potek tekme. Tekma se je končala z rezultatom 14:24, največ zadetkov je za naša dekleta dosegla Adrijana Černivec (6).

ŠD JADRAN BLUEMARINE HRPELJE-KOZINA – RK LJUBLJANA 23:30 (10:14)
Modra dvorana, brez gledalcev. Sodnika: Ivančič D., Ivanič I.

ŠD Jadran Bluemarine Hrpelje-Kozina: Škamperle, Svetelšek, Urbančič 1, Švara 7, Malec 1, Pavletič 4, Vouk, Poles, Pihlar 1, Šiškovič N.  1, Maglica 4, Šiškovič K. 1, Strnad 2, Poplašen 1, Teraž.

RK Ljubljana: Arhanič, Curk 4 obrambe, Jantol 13 obramb, Prepeluh 5, Kujundžić 1, Hočevar 1, Abina 1, Žabjek 3, Vučko 3, Černivec 6, Novak, Tomasović 4, Kundija 4, Senčur 2.

Sedemmetrovke: Hrpelje-Kozina 3 (3), Ljubljana 6 (5)
Izključitve: Hrpelje-Kozina 12 minut, Ljubljana 4 minute

Ljubljančanke v drugem krogu čaka novo gostovanje, 26. septembra bodo gostovale v Celju. Tekma se bo začela ob 19. uri.

Response code is 404