Pomembna zmaga za še eno sezono prve lige

Na zelo pomembni tekmi, ki je najverjetneje že odločila povratnike v drugo ligo, sta se v Strahinju pomerila domači Naklo Tržič in naše mlajše članice. Po zanimivi in izenačeni tekmi, so Ljubljančanke v zadnjih minutah ušle in zasluženo slavile pomembno zmago (22:31).

Na festivalu sedemmetrovk in izključitev, ki so se nepotrebno vrstile skozi celotno tekmo, so skozi celotni prvi polčas minimalno vodstvo držale naše članice. Uvodni zadetek na tekmi je dosegla najboljša strelka Natalija Kundija, po dveh zadetkih pa so si domačinke priborile edino vodstvo na tekmi. Na krilih vratarke Barbare Jantol, ki je zaustavila nekaj pomembnih strelov, so Ljubljančanke vseskozi vodile za zadetek ali dva, tako je bilo tudi ob koncu prvega polčasa, ki se je končal z rezultatom 10:12.
V drugem polčasu so Ljubljančanke razliko vendarle uspele povečati še za zadetek ali dva in tako so lahko zadihale nekoliko lažje. A nepotrebne izključitve na obeh straneh so povzročile, da je skoraj celotni drugi polčas potekal z vsaj eno izključeno rokometašico.
Polčasi in vztrajno so Ljubljančanke povečevale svojo prednost, ki je vrhunec dosegla ravno ob koncu tekme, ki so jo dobile z 22:31.

Natalija Kundija je z 11 zadetki postala prva strelka tekme, pri domačinkah ji je najbolje sledila kadetska reprezentantka Patricia Akalovič z devetimi zadetki.

RK NAKLO PEKO TRŽIČ – RK LJUBLJANA 22:31 (10:12)
BCS Strahinj, 50. Sodnika: Pajič, Begič

RK Naklo Peko Tržič: Žnidaršič, Zelnik, Jekovec, Gaber, Fister 2, Likozar, Korošec, Vertačnik 2, Završnik 5, Košir, Fuchs 1, Akalovič 9, Klemenčič, Podobnik, Škrjanec.
RK Ljubljana: Jantol, Prepeluh, Kujundžič, Sačer 2, Abina 4, Petauer 4, Čačič, Zof 4, Černivec, Štular, Čehič 1, Nosan, Kundija 11, Beganovič 5, Oder, Zrimšek.

Sedemmetrovke: Naklo Tržič 7 (5), Ljubljana 5 (5)
Izključitve: Naklo Tržič 6 minut, Ljubljana 14 minut

Celje, Žalec, Piran in Ajdovščina so še zadnji štirje nasprotniki naših mlajših članic. Z zmago proti neposrednim konkurentkam za še eno sezono igranja v najmočnejši ligi, so si izborile nekoliko lažji pogled na lestvico, kjer sedaj pred Branikom bežijo za štiri točke.

Response code is 404