Pogumen boj med najboljšimi osmimi

Ljubljančanke so se po zmagi na gostovanju v Litiji (19:33) uvrstile med najboljših osem ekip v Sloveniji. Žreb jim je za četrtfinale namenil enega od najtežjih nasprotnikov, Žalec, znova pa so se morale odpraviti na pot.

Anja Zof in Ana Abina sta Ljubljančanke pripeljali do uvodnega vodstva 0:2, s katerim so Ljubljančanke napovedale odprt boj. Tudi nadaljevanje prvega polčasa je minil v znamenju zelo dobre igre naših deklet, ki so kljub kratki klopi v vodstvu zdržale skoraj celotni prvi polčas. Ana Čačič je v ključnih trenutkih pridno nabirala obrambe, predvsem iz zunanjih položajev pa so Ljubljančanke pridno polnile domačo mrežo. Ekipi so vse do zadnjih minut prvega ločevali trije ali dva zadetka. Nato pa sta sledili dve hitri izključitvi, kar so domačinke izkoristile in prišle do prvega vodstva (15:14).
V drugem polčasu je do izraza prišla večja izkušenost in večja izbira rokometašic pri domačinkah. Ljubljančanke so še naprej pogumno napadale, a številni protinapadi domačink so počasi zviševali razliko.

Tekma četrtfinala Pokala Slovenije se je končala z rezultatom 37:24. Natalija Kundija je s šestimi zadetki postala prva strelka Ljubljančank, enega manj je dosegla Ana Abina. Po štiri sta prispevali obe Niki, Nika Petauer in Nika Oder.

RK ZELENE DOLINE ŽALEC – RK LJUBLJANA 37:24 (16:15)
ŠD 1. OŠ Žalec, 70. Sodnika: D. in I. Ivančič

RK Zelene doline Žalec: Potočnik, Danijel 2, Majcen, Korotaj 1, Čede, Sutaj 3, Turnšek 13, Okleščen 2, Košir M. 2, Feldin, Pirc 6, Kompan 7, Košir J., Pandžič, Strnad 1.
RK Ljubljana: Jantol, Prepeluh, Kujundžič, Abina 5, Petauer 4, Čačič, Zof 2, Černivec, Gregorc, Kundija 6, Beganovič 3, Oder 4, Zrimšek.

Sedemmetrovke: Žalec 3 (3), Ljubljana 3 (1)
Izključitve: Žalec 4 minute, Ljubljana 4 minute

Ljubljančanke so se z odigrano tekmo četrtfinala Pokala Slovenije uvrstile med osem najboljših slovenskih ekip, kar je za mlade rokometašice, ki jih vodi Milija Tomšič zagotovo lepa pohvala. Do konca sezone jim preostane še šest tekem državnega prvenstva, prva bo že to soboto ob 18:30. Na zanimivem srečanju se bosta srečali obe naši ekipi, tokrat bodo mlajše gostile starejše.

Response code is 404