Po izjemni zmagi znova v četrtfinalu Pokala Slovenije

Prva članska ekipa je začela tekmo na severu Poljske, ob isti uri pa so mlajše članice začele tekmo osmine finala Pokala Slovenije. Po pomladitvi, v članski ekipi igrajo le mladinke, je vsaka zmaga zelo pomembna, prevlada proti Ajdovščini pa je pokazatelj odličnega dela trenerk in vseh rokometašic.

V tekmo so bolje vstopile Ajdovke, ki so dosegle uvodna zadetka, nato pa povedle še z 1:3. Sledila pa je serija šestih zaporednih zadetkov, Ema Abina, Nina Žabjek in Maša Semrajc so dosegle po dva zadetka in Ljubljančankam priborile prvo višjo prednost, 7:3.

Prednost so nato brez težav držale do 40. minute in rezultata 21:15, po manjšem padcu so se gostje s štirimi zaporednimi zadetki približale na 21:19, a Ljubljančanke so se znova hitro zbrale in zadnjih 15. minut odigrale v izjemnem slogu.

Zadržale so prednost, po zadetku Lune Vončine slavile zmago s 30:26 in se zasluženo uvrstile v pokalno četrtfinale. Hana Vučko je dosegla sedem zadetkov, Žabjekova ji je sledila s šestimi.

Prva ekipa bo preboj v drugi krog tekmovanja lovila v torek, 31. oktobra, ob 19.00, na gostovanju v Kopru. Med najboljših osem ekip so trenutno uvrščene še Z’dežele, Krka, Velenje, Zagorje in Ptuj. Žreb četrtfinalnih parov bo na sporedu 15. januarja 2018.

OSMINA FINALA POKALA SLOVENIJE
sreda, 25. oktobra, ob 18.30
RK LJUBLJANA : ŽRK MLINOTEST AJDOVŠČINA 30:26 (14:10)
Ljubljana:
Vučko 7, Žabjek 6, Semrajc 4, Urbančič 4, Abina 3, Vončina 3, Fister 3.
Mlinotest Ajdovščina: Perazić 12, Svetik 4, Jurič 3, Čajko 3, Bytyqi 2, Zrimšek 1, Zelnik 1.