Odličen debi mladih rokometašic v regionalni ligi

S tekmo mlajših članic Krima Mercatorja se je začela nova sezona regionalne lige. Mlade Ljubljančanke so mlado makedonsko reprezentanco, premagale z rezultatom 42:22ova tekma jih čaka že jutri, v petek, 15. septembra, ob 17. uri se bodo pomerile proti Budućnosti.

Mlade Krimovke niso imele veliko dela proti mladi makedonski reprezentanci, izenačeno je bilo le do rezulata 3:3. Po minuti odmora trenerke Ljubljane, Nataše Derepasko, pa je vse sedlo na svoje mesto. Ljubljanske rokometašice so ušle na 8:3 in do konca prvega polčasa le zviševale razliko. 23 zadetkov so zbrale po prvi polovici tekme, nasprotnicam so jih dovolile le devet.

V drugem polčasu so nosilke igre odšle na klop, popolnoma premešana postava pa nasprotnicam ni popuščala. Kvaliteta je bila skozi celotno tekmo na naši strani, kar priča tudi podatek o končni razliki. Debi mladih v regionalni ligi se je začel z visoko zmago, 42:22.

Razen vratark so se med strelke vpisale vse rokometašice. Ema Hrvatin je dosegla pol ducata zadetkov, Maša Semrajc in Hana Vučko sta ji sledili s petimi.

Članice Ljubljane že v nedeljo čaka prva tekma državnega prvenstva. Na Galjevici v dvorani Krim se bodo ob 18. uri pomerile proti Superfinalistkam, celjski ekipi Z’dežele.

REGIONALNA LIGA, PRVI TURNIR, ČRNA GORA:
četrtek, 14. septembra ob 17.00
RK KRIM MERCATOR : RK VARDAR 42:22 (23:9)
RK Krim Mercator:
Hrvatin 6, Semrajc 5, Vučko 5, Bon Brzin 4, Fister 4, Krese 3, Urbančič 3, Žabjek 3, Novak 3, Abina 2, Hočevar 1, Cerovak 1, Vončina 1, Polajnar Vešligaj 1.
RK Vardar: Kalajdzievska 6, Gichevska 5, Gramatova 4, Nikolikj 2, Smajlovska 2, Trajkovik 2, Bozinovska 1.

petek, 15. septembra ob 17.00
ŽRK BUDUĆNOST : RK KRIM MERCATOR