Mlajše članice navdušile s sijajno predstavo

Ljubljana-Krim_clanice_009_081015_UrosPihnerNaše mlajše članice, ki nastopajo pod imenom RK Ljubljana, so pod vodstvom Ilije Anđelkovića, ki sicer opravlja tudi vlogo pomočnika trenerja prve ekipe, v lanski sezoni že opozorile nase in za nekaj krogov zasedle vodilno mesto na ligaški lestvici. Na tekmi drugega kroga nove sezone državnega prvenstva pa so bile v igri za skalp bistveno izkušenejše ekipe Zagorja.

Mlade Krimovke, ki so povečini del mlajših reprezentanc, se niso ustrašile izziva. Zagorjankam so celotno tekmo dihale za ovratnik in večino časa preživele v vodstvu, v drugem polčasu pa so popolnoma eksplodirale in vodile že z 20:17. Od velikega presenečenja jih je nato ločilo le nekaj sekund, po minuti odmora je Urša Urbančič, pol minute pred koncem srečanja dosegla zadetek za izenačenje na 24. Obramba je še zadnjič na tekmi dobro opravila svoje delo, a hiter zadetek po prekršku je dve točki namenil tokratnim gostjam.

Devet zadetkov je dosegla Nina Žabjek in tako postala najboljša strelka tekme. Ana Abina je dosegla pet zadetkov, Aneja Beganovič enega manj. Lara Hočevar je zbrala tri zadetke, Urša Urbančič dva. Listo strelk je z enim zadetkom zaključila Ema Abina.

Trener Ilija Anđelković: »Skozi celotno tekmo smo bili boljši nasprotnik in vodili večji del srečanja. Na koncu so nas ujeli na moč in njihovih izkušnjah, sami pa smo naredili nekaj napak. Takoj je bilo jasno, da zadnji zadetek ni bil regularen in to je potrdil tudi ogled posnetka tekme. Ne razumem pa brcanja stola trenerja Voglarja in komu je bilo namenjeno kazanje sredinca – meni, sodnikoma, delegatki ali komu drugemu? Čestital bi dekletom za dobro igro in si želim takšnega pristopa tudi v naslednjih tekmah.«

RK LJUBLJANA – RK ZAGORJE 24:25 (11:11)
ŠD Krim, 150. Sodnika: Lesar, Kočevar

RK Ljubljana: Arhanič, Bon Brzin, Urbančič 2, Hočevar 3, Abina A. 5, Žabjek 9, Vučko, Jantol, Černivec, Novak, Curk, Abina E. 1, Hrvatin, Oder, Tomasovič, Beganovič 4.
RK Zagorje: Zubak, Stanko 9, Ražem 2, Panger 4, Rebolj 4, Voglar 1, Skrinjar, Perić, Golob, Vrbnjak, Ljepoja 2, Perič, Matavš, Čečkova 3.

Sedemmetrovke: Ljubljana 6 (5), Zagorje 5 (3)
Izključitve: Ljubljana 6 minut, Zagorje 8 minut

Izjemna predstava mladih Krimovk je lahko velika spodbuda za še boljše delo vnaprej. Ljubljančanke bodo sredi tedna gostile Koprčanke, tekma osmina finala Pokala Slovenija se bo v sredo, 28. avgusta začela ob 18.30. 45 minut kasneje bo prva ekipa RK Krim Mercator, v enaki fazi Pokala, gostovala v Zagorju (19.15).