Mlade članice do izredne zmage proti Zagorju

Mlade članice Ljubljane so po izjemno odigrani končnici prišle do prve zmage v novi sezoni domačega prvenstva. Z rezultatom 28:25 so slavile proti Zagorju in mu tako prizadejale še drugi zaporedni poraz.

Da nas čaka razburljivo srečanje je bilo jasno že v prvih minutah. Ljubljančanke so z zadetkoma Maje Krese in Tjaše Polajnar Vešligaj začele sijajno, povedle z 2:0 in nato še celotni prvi polčas držale minimalno prednost. Skozi celotni prvi polčas smo videli veliko lepih potez, zadetki pa so enakomerno padali na obeh straneh. Domače rokometašice so tako prvi polčas dobile s 13:12, prednost pa jim je v zadnjih sekundah priigrala Iza Bon Brzin.

V drugem polčasu sta ekipi nekoliko spremenili vlogi, tokrat so korak prednosti držale Zagorjanke, ki pa so v zadnjih minutah precej popustile. Mlade Ljubljančanke so gostje prisilile v nekaj napak in izgubljenih žog, ob izjemnih obrambah Petre Šurle-Toth, ki je v drugem polčasu zamenjala prav tako odlično Hano Gjerek, je moralo dokončno steči le še v napadu. In prav to je mladim rokometašicam uspelo tik pred koncem tekme.

Po 26:25 sta v zadnji minuti ponujeno priložnost izkoristili Pia Perše in Maša Semrajc in tekma je bila zapečatena. Veliki točki v sezoni pridobivanja izkušenj so zasluženo osvojile mlade rokometašice, ki prav vse igrajo tudi v kategoriji mladink.

3. KOLO DRŽAVNEGA PRVENSTVA
sobota, 6. oktober, ob 18.00
RK LJUBLJANA : RK ZAGORJE 28:25 (13:12)
Ljubljana: Semrajc 5, Bon Brzin 4, Klemenčič 4, Gomilar Zickero 3, Perše 3, Cerovak 3, Krese 2, Polajnar Vešligaj 2, Jeras 1, Ožbolt 1.
Zagorje: Krajnc 10, Vrbnjak 4, Ahlin 3, Vončina 2, Grčar 2, Perić 2, Šrenk 1, Cilenšek 1.

Nataša Derepasko, trenerka Ljubljane:
“Naša ekipa je izjemno mlada in vsaka zmaga nam pomeni ogromno. Ogromno treniramo in tokrat smo to prenesli tudi na tekmo, trud se nam je tokrat obrestoval. Verjamem, da bodo dekleta videla, da lahko igramo in zmagujemo in nam bo na novih tekmah le še lažje.”