Ljubljančanke z zmago prvič na vrh lestvice

Celje-Ljubljana_clanice_001_071015_UrosPihnerV senci kvalifikacijske tekme za evropsko prvenstvo med Hrvaško in Slovenijo, ter moškega derbija med Celjem in Velenjem so Ljubljančanke odigrale zaostalo tekmo drugega kroga državnega prvenstva. Celje je bil srečen kraj, saj so naša mlada dekleta po tretji zmagi na vrhu lestvice.

V prvem polčasu si nobena od ekip ni priborila občutnejše prednosti. Naša dekleta so v uvodi povedle z 0:2, nato pa so sledile dolge minute minimalne prednosti domačink ali izenačenja. Naša dekleta so povedla tik pred koncem polčasa (9:10), a je sledil še domači zadetek za izenačenje.

Prvi kritičen trenutek tekme je bil začetek drugega polčasa, štirje zadetki naših deklet in le en domačink je prinesel prvo občutnejšo prednost (11:14). Celjanke so nato porabile veliko moči za izenačenje, ki so ga dosegle pri 19:19.

Zaključek je znova popolnoma pripadel našim dekletom, ki so dosegla nove tri zaporedne zadetke za 19:22. Niti dva zadetka v zadnjih izdihljajih tekme Ljubljančankam nista vzela zmage in skoka na prvo ligaško mesto.

Osem zadetkov je zbrala najboljša strelka tekme, Nina Žabjek. Tudi druga strelka je naša rokometašica, Natalija Kundija je zadela sedemkrat. Hana Vučko je zbrala tri zadetke, še dva Adrijana Černivec in Aleksandra Tomasović.

ŽRK CELJE CELJSKE MESNINE – RK LJUBLJANA 21:22 (10:10)
ŠC Celje, 60. Sodnika: Lah, Sok

ŽRK Celje Celjske mesnine: Belac 1, Dernovšek 1, Vrček 3, Regner 3, Krajnc, Regner 1, Perić, Kodele, Močič, Pišek 2, Cvikl, Jankovič 6, Cvetko, Privšek 4, Jakovljevič, Tržan.
RK Ljubljana: Arhnič, Senčur, Ornik, Prepeluh, Kujundžič, Urbančič, Hočevar, Abina, Žabjek 8, Vučko 3, Jantol, Černivec 2, Curk, Kundija 7, Tomasović 2.

Sedemmetrovke: Celje 2 (0), Ljubljana 5 (4)
Izključitve: Celje 4 minute, Ljubljana 2 minuti

Mlade članice ne bodo imele veliko časa za počitek. Že jutri, v sredo 8. oktobra, bodo predčasno odigrale tekmo petega kroga proti Krimu (v Areni Stožice ob 17:30). Številne rokometašice bodo dejavne tudi v soboto na mladinski tekmi proti Kopru (v Areni Stožice ob 18:30). Četrti krog državnega prvenstva članic se bo začel v sredo na gostovanju v Brežicah (sreda, 14. oktober on 18. uri).

Response code is 404