Ljubljančanke v zadnjih minutah pripravile preobrat

Po slavju Krimovk v Celju je danes šesti krog državnega prvenstva odigrala še naša druga ekipa članic, Ljubljančanke so prvo zmago v najmočnejši ligi osvojile v prejšnjem krogu na gostovanju v Mariboru. Zagotovo so si želele nove zmage že v naslednjem krogu. Po razburljivem povratku po visokem zaostanku, so končnico odigrale mirno in zasluženo slavile z rezultatom 27:26.

Tekmo so bolje odprle gostje, ki so z zadetki Anje Fuchs in Mance Završnik hitro prišle do prednost z 0:3. Ljubljančanke so v prvih dvajsetih minutah dosegle le dva zadetka (Nika Oder in Natalija Kundija), gostje so tako hitro ušle na sedem zadetkov prednosti (2:9). Domačinke so v zadnjih minutah vendarle zadele nekaj več zadetkov in se ob koncu prvega polčasa približale na vsega dva zadetka razlike. Rezultat ob polčasu je bil 10:12.
Drugi polčas se je začel bolj umirjeno in izenačeno. Adrijana Černivec in Natalija Kundija sta domačinkam priborile prvo izenačenje po začetku tekme (14:14 v 37. minuti). Gostje so nato znova nekoliko ušle (15:18), a prednost treh zadetkov ni bila dovolj za miren zaključek tekme. Ljubljančanke so v 52. minuti prišle do prvega vodstva, povedle so z 22:21. Začela se je napeta končnica, ki je bila dokončno odločena dobro minuto pred koncem, ko so domačinke povedle z 27:25.

Sedem sekund pred koncem tekme je nepotreben prekršek za rdeči karton storila Natalija Kundija, Klavdija Drnovšek pa je dosegla zadetek za končni rezultat 27:26. Natalija Kundija je postala najboljša strelka domačink, saj je zadela osem zadetkov. Manca Završnik jih je za gostje zbrala pet.

V sedmem krogu bomo prvič spremljali neposredni dvoboj med obema našima ekipama, predtem bodo mlajše kolegice zagotovo stiskale pesti za svoje kolegice na tekmi četrtega kroga Lige prvakinj. Tekma proti Dinamu-Sinari se bo začela jutri ob 19. uri.

RK LJUBLJANA – RK NAKLO PEKO TRŽIČ 27:26 (10:12)
Galjevica, 60. Sodnika: Anderlič, Filipič

RK Ljubljana: Jantol, Černetič, Sačer 4, Abina 4, Petauer 2, Čačič, Zof, Černivec 2, Štular, Gregorc, Čehič 4, Nosan, Kundija 8, Beganovič 2, Senčur, Oder 1.
RK Naklo Peko Tržič:
Žnidaršič, Zelnik 4, Jekovec, Fister 2, Likozar, Vertačnik 2, Završnik 5, Košir, Pihlar 4, Drnovšek 1, Fuchs 2, Tomasovič, Akalovič 2, Korošec 2, Klemenčič, Škrjanec 2.

Sedemmetrovke: Ljubljana 9 (4), Naklo Tržič 6 (4)
Izključitve:
Ljubljana 12 minut, Naklo Tržič 8 minut
Rdeč karton: Kundija (60′, Ljubljana)

Response code is 404