Ljubljančanke precej drago prodale svojo kožo

za objavoLjubljančanke so v devetem krogu državnega prvenstva v domači Galjevici gostile rokometašice iz Zagorja. Gostje so pričakovale lahko zmago, a v letošnji sezoni odlične mlade tigrice so jih pošteno namučile, izenačeno je bilo tudi v sredini drugega polčasa.

Mlade članice, večinoma sestavljene z dekleti iz mladinskega pogona, se niso ustrašile nasprotnic. Te so v prvem polčasu sicer povedle za nekaj zadetkov, a nikakor niso pričakovale, da se bodo naša dekleta do konca prvega polčasa povsem približale (12:13). Odlično delo v obrambi, ki je Zagorjanke prisililo v številne napake, je botrovalo tudi številnim hitrim protinapadom naših deklet.

Tudi drugi polčas se je začel odlično, dekleta so navduševala s prodori in zasluženo so povsem izničile prednost gostij, po 41. minutah igre je bil rezultat izenačen pri 17:17. Šele v zadnjih minutah so gostje obrambo povsem podredile Nini Žabjek, in v igri 5 na 5 slavile šele v zadnjih minutah. Ob navdušenju vseh v dvorani, ko sta se z odličnim cepelinom v zadnji sekundi proslavili Aleksandra Tomasovič in Hana Vučko, se je tekma končala z rezultatom 21:33.

Eno je jasno, mlade članice so dokazale in vsako tekmo znova dokazujejo, da so prave Tigrice. Vzdušje v ekipi je odlično in to se odraža tudi v igri na igrišču. Nina Žabjek, ki je bila tokrat glavna tarča obrambe Zagorjank, je trenutno vodilna na glasovanju za najboljše mlade rokometašice letošnjega leta. Zanjo in tudi za vse ostale Krimovke lahko glasujete s klikom na povezavo.

RK LJUBLJANA – RK ZAGORJE 21:33 (12:13)
ŠD Krim, 70. Sodnika: Humek, Škvarč

RK Ljubljana: Arhanič, Senčur, Prepeluh 2, Kujundžič, Urbančič, Hočevar, Žabjek 5, Vučko 3, Jantol, Černivec 3, Medič, Curk, Kundija 7, Tomasovič 1.
RK Zagorje: Vozelj, Krajnc 1, Stanko 4, Irman 9, Panger 5, Rebolj 4, Voglar 1, Ugrin 4, Perić, Prašnikar, Vrbnjak, Ljepoja, Ljubas 5.

Sedemmetrovke: Ljubljana 5 (1) Zagorje 3 (1)
Izključitve: Ljubljana 0 minut, Zagorje 4 minute