Ljubljančanke pokal končale na četrtem mestu

Prijetno presenečenje aktualne sezone so zagotovo mlade Krimove članice, ki so si v državnem prvenstvu brez večjega napora zagotovile mesto med najboljšo osmerico. V pokalnem tekmovanju pa so naredile še korak dlje, prek Ajdovščine in Ptuja so se zasluženo uvrstile med najboljše štiri ekipe v državi.

Nasprotnice na zaključnem turnirju so v državnem prvenstvu uvrščene od prvega do tretjega mesta, po večini imajo v vseh klubih glavno besedo članice z dolgimi izkušnjami. Zasedba Ljubljančank je na drugi strani sestavljena le iz mladink, ki končujejo srednjo šolo ali pa so se šele spoznale s fakultetami.

V tekmi za tretje mesto so se odlično uprle visoko motivirani celjski ekipi Z’dežele. Začele so odlično in povedle s 5:2, a mnogo bolj izkušene gostje so znale izkoristiti vsako napako domačink. Kmalu so rezultatsko krivuljo obrnile sebi v prid in si do konca tekme priigrale zmago in končno tretje mesto (30:36).

V finalu, ki se bo začelo ob 18.00, se bosta pomerila Zagorje in Krim Mercator. Krimovke lovijo že 25. pokalno lovoriko!

Ljubljančanke v končnici državnega prvenstva čaka razigravanje za peto mesto. Pomerile se bodo proti Kopru ter Žalcu. Zadnjega nasprotnika bodo dobile v torek, v kolikor Ajdovščina ne preseneti Krima, bodo Ljubljančanke na primorsko potovale dvakrat.

TEKMA ZA TRETJE MESTO POKALA SLOVENIJE, KODELJEVO:
nedelja, 1. aprila, ob 15.30
RK LJUBLJANA : ŽRK Z’DEŽELE 30:36 (16:19)
Ljubljana:
Semrajc 7, Abina 6, Vučko 6, Polajnar-Vešligaj 5, Hrvatin 4, Hočevar 1, Žabjek 1.
Z’dežele:
Kodele 9, Čerenjak 7, Regner 6, Pišek 4, Hrnčič 3, Vrček 3, Trobas 1, Oblak 1, Robič 1, Cvetko 1.
ZAPISNIK

POLFINALE POKALA SLOVENIJE
RK ZAGORJE : RK LJUBLJANA 24:19 (11:9)
RK KRIM MERCATOR : ŽRK Z’DEŽELE 43:15 (20:7)

FINALE
ob 18.00 RK ZAGORJE : RK KRIM MERCATOR