Do zmage s sedemmetrovko ob koncu tekme

Krim-Žalec_članice_007_15112015_UrosPihnerPri mlajših selekcijah so prvo redno tekmo odigrale članice, ki so v Galjevici gostile Velenjčanke. Dogajanje na tekmi najbolje opiše kar zadnja sedemmetrovka, ob izteku igralnega časa je na črto sedmih metrov stopila Hana Vučko, nasprotna vratarka je bila blizu, a žoga je pristala v mreži.

Tekma s čvrstima obrambama je prinesla le malo zadetkov, a lepih potez kljub temu ni manjkalo. V vratih je tokrat zelo dobro delovala Barbara Jantol, s krila je bila nezgrešljiva Julija Prepeluh, za strele za razdalje pa je poskrbela Hana Vučko. Martina Medič je svojo višino izkoriščala v obrambi, pri enem od požrtvovalnih posredovanj v obrambi pa je se poškodovala Natalija Kundija. Upajmo, da poškodba vendarle ne bo hujše narave in bo nared že na naslednjih tekmah.

Skozi celotno srečanje smo spremljali izenačeno tekmo. Ljubljančanke so veliko večino časa preživele v vodstvu, v drugem polčasu so igrale precej dobro in ušle na 17:13. Razlika se je zdela varna za miren zaključek, a Velenjčanke se s tem niso strinjale. Po protinapadu so le nekaj sekund pred koncem prišle do izenačenja na 18 in sledile so sekunde, ki bodo v spomin zapisane še kar nekaj časa.

Hiter začetek na sredini igrišča, od koder je Hana žogo hitro podala na šestmetrsko črto proti Emi Abini. Ta je ravno ob izteku časa svoji ekipi izborila pomembno sedemmetrovko. Na črto je še zadnjič stopila Hana Vučko, ki je dobro streljala. Žoga je na svoji poti oplazila vratarko, a srečno končala v mreži in zasluženo slavje se je lahko začelo.

RK LJUBLJANA – ŽRK VELENJE 19:18 (10:9)
ŠD Krim, 50. Sodnika: Košir, Lesar

RK Ljubljana: Arhanič, Ornik, Prepeluh 6, Urbančič, Hočevar, Abina, Žabjek, Vučko 8, Jantol, Černivec 2, Medič, Curk, Vončina, Kundija 2, Tomasovič 1.
ŽRK Velenje: Amon E., Mičić, Tomič 1, Alekič, Feldin, Ferenc 5, Simič, Nakič, Amon I. 8, Smonkar, Okleščen 4, Kamenik.

Sedemmetrovke: Ljubljana 10 (6), Velenje 8 (7)
Izključitve: Ljubljana 4 minute, Velenje 8 minut

Ljubljančanke so s šesto zmago končale prvo polovico tekem v letošnji izvedbi državnega prvenstva. Sredi prihodnje tedna bodo pričele s povratnimi tekmami, prva nasprotnica pa bo ekipa Hrpelij-Kozine. Naša dekleta bodo še tretjo zaporedno domačo tekmo odigrala v sredo ob 20. uri.

Hana je prevzela odgovornost, stopila na črto sedmih metrov, zadela in Ljubljančankam priborila novo zmago med člansko elito. Bravo vsem dekletom za zelo borbeno igro! #DržavnoPrvenstvo #GremoKrim

Posted by Rokometni klub Krim on Friday, 22 January 2016