Članice vzele skalp še Žalčankam

Krim-Žalec_članice_007_15112015_UrosPihnerSobotno rokometno popoldne so, z več kot zasluženo zmago, odlično zaključile naše mlade članice. V napeti tekmi so pokazale, da tudi prvo mesto na lestvici ni bilo naključje. Manj kot 24 ur po težki članski tekmi bodo marsikatera dekleta znova na parketu, kot mladinke.

Ljubljančanke so že v začetek tekme proti, v lanski sezoni drugo uvrščeni ekipi pokala Slovenije in naposled tudi letošnje udeleženke super pokala, vstopile odlično. Aleksandra Tomasovič in Julija Prepeluh sta s svojimi zadetki prinesli prednost s 3:1. Gostje so se prebudile in v nadaljevanju prvega polčasa povedle s 5:7, pri vodstvu 7:9 pa je sledila serija štirih zaporednih zadetkov Natalije Kundije in naša dekleta so deset minut pred koncem prvega polčasa povedle z 11:9.

Po zadetku Žalčank je sledila nova serija zadetkov, ki je naše mlajše članice popeljala do prvega vodstva s štirimi zadetki (14:10). Gostje so se približale na le zadetek zaostanka, a nova zadetka sta našim dekletom prinesla zasluženo prednost ob polčasu (18:15).

V vratih je tokrat naravnost blestela Neža Curk, njeno predstavo so hvalili praktično vsi v dvorani. Odlično sodelovanje z napadom se je najbolj poznalo v 43. minuti, ko niti naša dekleta niso verjela semaforju, ki je kazal že 26:20. Gostje so pretile, se približale na dva zadetka zaostanka, a njihovo usodo je v zadnji minuti s svojim 15 zadetkom zapečatila Natalija Kundija.

Tekma se je končala z rezultatom 33:31. Kar 15 zadetkov je za naša dekleta dosegla Natalija Kundija, še šest jih je dodala Julija Prepeluh. Pet zadetkov sta dosegli Nina Žabjek in Hana Vučko. Svoje sta dodali še Adrijana Černivec in Aleksandra Tomasovič.

RK LJUBLJANA – RK ZELENE DOLINE ŽALEC 33:31 (18:15)
ŠD Krim, 70. Sodnika: Brecelj, Matovina

RK Ljubljana: Arhanič, Šenčur, Prepeluh 6, Kujundžič, Urbančič, Hočevar, Žabjek 5, Vučko 5, Jantol, Černivec 1, Medič, Curk, Kundija 15, Tomasovič, Ornik, Kundija.
RK Zelene doline Žalec: Križan, Danijel, Čede, Oder, Turnšek 7, Čerenjak 2, Lobnikar, Košir M. 1, Frangež 2, Pirc 4, Kompan 5, Tratnik, Korotaj 8, Košir J., Zubak, Strnad 2.

Sedemmetrovke: Ljubljana 4 (3), Žalec 4 (3)
Izključitve: Ljubljana 4 minute, Žalec 6 minut

Manj kot 24 ur po novi zmagi med članicami, večino deklet čaka še tekma proti Ilirski Bistrici v kategoriji mladink. Nove tekme si res sledijo zelo hitro, prihodnji konec tedna bodo dekleta gostovala v Novem mestu.

Response code is 404