Celjanke tokrat premočne

Ljubljančanke so v osmem krogu gostovale v Celju, kjer niso uspele najti pravih odgovorov v obrambi in napadu. Celjanke so vodile celotno tekmo, naše članice pa so storile preveč napak in tako morale priznati premoč domačinkam. V devetem krogu bodo v Galjevici gostile rokometašice iz Žalca.

Tekmo je z uvodnim zadetkom odprla Alja Vrček, odgovorila ji je Natalija Kundija, ki je v drugi minuti rezultat izenačila na 1:1. V naslednjih dveh minutah so Celjanke dosegle štiri zadetke in prvič ušle na višjo razliko (5:1). V nadaljevanju polčasa so domačinke prednosti dodale še dva zadetka, z najvišjo prednostjo prvega polčasa (osem zadetkov) so povedle ravno ob koncu prvega polčasa (16:8).
Tudi v drugem polčasu naša dekleta niso uspela uveljaviti svoje igre, domačinke so zviševale svojo prednost vse do rezultata 26:12. Ko so nekoliko popustile in dovolile, da so Ljubljančanke prihajale do več žog in uspele zaostanek zmanjšati na osem zadetkov. Ob koncu tekme je bil rezultat 31:23.

Pri Celjankah, ki so tokrat slavile povsem zasluženo je največ zadetkov dosegla Alja Vrček (7), enako število zadetkov je pri Ljubljančankah dosegla Nika Oder.

ŽRK CELJE CELJSKE MESNINE – RK LJUBLJANA 31:23 (16:8)
ŠC Celje, 60. Sodnika: Begovič, Tomšič

ŽRK Celje Celjske mesnine: Belac 2, Vrček 7, Regner 1, Hren 6, Perič, Močič, Pišek 2, Zupančič, Cvikl, Palir 2, Šolman 1, Privšek 3, Klakočer 6, Tržan 1, Hrovatič.
RK Ljubljana: Jantol, Prepeluh, Sačer 1, Abina 2, Petauer 5, Čačič, Zof 2, Černivec, Čehič 1, Kundija 5, Beganovič, Oder 7.

Sedemmetrovke: Celje 3 (1), Ljubljana 5 (4)
Izključitve: Celje 2 minuti, Ljubljana 4 minute

Response code is 404